INDIGO CHILDREN

ΠΑΙΔΙΑ ΙΝΤΙΓΚΟ

     Από την αρχή της δημιουργίας της Γης, οι γήινες αλλαγές ακολουθούσαν τις αστρικές αλλαγές. Έτσι παρατηρήθηκε ότι κάθε 26.000 περίπου χρόνια συμβαίνουν αρκετές αλλαγές στη Γη και στα όντα της. Αυτή η αλλαγή παρατηρείται όταν συντελείται η μετάπτωση του άξονα της Γης, ο οποίος χρειάζεται 25.800 χρόνια, μέχρι το εαρινό ισημερινό σημείο κάνει μια πλήρη περιστροφή και επανέλθει στην αρχική του θέση. Είναι κάτι σαν να λέμε, ότι κάθε 25.800 χρόνια αλλάζουμε Ζώδιο. Οι εσωτερικές παραδόσεις αναφέρουν ότι από την παρουσία του ανθρώπου στη Γη και μετά, αυτή η μετάπτωση πραγματοποιήθηκε 6 φορές και αυτές οι αλλαγές επηρέασαν και το ανθρώπινο είδος δημιουργώντας τις 6 φυλές. Κάθε φυλή αντιπροσωπευόταν από ένα χρώμα και για αυτό το λόγο, τους ανθρώπους που γεννιούνται μετά τη νέα μετάπτωση τους αποκαλούν –ίντιγκο- από το χρώμα ίντιγκο, το οποίο, όπως αναφέρεται, εμφανίζεται στην αύρα τους. Πιστεύεται, δε, ότι οι άνθρωποι της 6ης φυλής αντιπροσωπεύουν την 6η ακτίνα η οποία είναι θεραπευτική και ότι έχουν έρθει για να θεραπεύσουν τη Γη και τους κατοίκους της και να διορθώσουν τα σφάλματα της προηγούμενης 5ης φυλής, της βιολετί φυλής.

     Όμως και οι ψυχολόγοι έχουν παρατηρήσει σε αυτούς τους ανθρώπους να παρουσιάζονται διάφορα χαρακτηριστικά, που δεν είχαν παρατηρηθεί πρωτύτερα και μάλιστα σε τόσο μαζικό βαθμό. Μετά από μελέτες έχουν καταλήξει σε συμπεράσματα που συμπίπτουν με τα αναφερόμενα πιο κάτω χαρακτηριστικά και μάλιστα ορισμένοι παιδοψυχολόγοι έχουν εξειδικευτεί στην διαπαιδαγώγηση αυτών των παιδιών. Το έτος κατά το οποίο υπήρξε έξαρση αυτών των χαρακτηριστικών ήταν από το 2000 μ.Χ. και μετά. Από μελέτες εσωτεριστών και προσωπικές δικές μου έρευνες, υπάρχουν 3 στάδια-διαφορές αυτών των ατόμων. Η αρχική εμφάνιση έγινε τη δεκαετία του 1960, οπότε εμφανίστηκαν οι πρώτοι ίντιγκο με ορισμένα από τα χαρακτηριστικά. Η δεύτερη εμφάνιση έγινε τη δεκαετία του 1980, οπότε τα χαρακτηριστικά ήταν πιο εμφανή και τέλος η τρίτη εμφάνιση έγινε τη δεκαετία που διανύουμε ξεκινώντας από το 2000. Πριν από το 1960 υπάρχουν ενδείξεις ότι οι γονείς αυτών των ίντιγκο 1ης σειράς, είχαν τα χαρακτηριστικά της «έκρηξης» δηλαδή άνθρωποι που είχαν κάνει τομή στο οικογενειακό ή στο κοινωνικό τους περιβάλλον με ανατρεπτικές για την εποχή τους συμπεριφορές.

     Τα ίντιγκο παιδιά διαφέρουν πολύ μεταξύ τους, όπως όλα τα παιδιά. Τα δέκα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά (από το βιβλίο Indigo Children. Lee Carol και Jan Tober) είναι τα ακόλουθα:

1. Έρχονται στον κόσμο νιώθοντας σαν βασιλιάδες και συχνά συμπεριφέρονται ανάλογα.
2. Έχουν την αίσθηση ότι «τους αξίζει να βρίσκονται εδώ» και εκπλήσσονται όταν οι άλλοι δεν αισθάνονται το ίδιο.
3. Έχουν συναίσθηση της αξίας τους και συχνά δίνουν στους γονείς να καταλάβουν «ποιος είμαι εγώ».
4. Έχουν πρόβλημα όταν κάποιος προσπαθεί να ασκήσει επάνω τους απόλυτη εξουσία (χωρίς να παρέχει εξηγήσεις ή δικαίωμα         επιλογής).
5. Ορισμένα πράγματα απλώς αρνούνται να τα κάνουν. Για παράδειγμα, δυσκολεύονται πολύ να περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους.
6. Τους δημιουργούν εκνευρισμό τα συστήματα που περιέχουν κάποιο τελετουργικό και δεν απαιτούν δημιουργική σκέψη.
7. Συχνά επινοούν δικούς τους, καλύτερους τρόπους, για να κάνουν ορισμένα πράγματα, τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο. Σαν αποτέλεσμα, δίνουν την εντύπωση ότι «τα βάζουν με το σύστημα» ή ότι είναι αντικομφορμιστές απέναντι σε κάθε σύστημα.
8. Εμφανίζονται ως αντικοινωνικά άτομα, εκτός αν βρίσκονται με ομοίους τους. Αν δεν υπάρχουν γύρω τους άνθρωποι που να πουν τον κόσμο όπως εκείνα, μπορεί να γίνουν εσωστρεφή και να νιώσουν ότι δεν τα καταλαβαίνει κανείς. Σε πολλές περιπτώσεις το σχολείο τούς φαίνεται δυσβάσταχτο από κοινωνικής πλευράς.
9. Δεν ανταποκρίνονται σε μεθόδους πειθάρχησης που βασίζονται στην ενοχή όπως πχ. «αλίμονό σου όταν γυρίσει σπίτι ο μπαμπάς και δει τι έκανες!».
10. Δεν ντρέπονται να σου πουν τι χρειάζονται.


     Τα «συμπτώματα» αυτά εμφανίζονται από πολύ μικρή ηλικία. Τριών ή τεσσάρων ετών θα έχουν τη δική τους άποψη, θα είναι δύστροπα, δύσκολα, επαναστατικά. «Βλέπουν» ή «αισθάνονται» πράγματα που δεν αντιλαμβάνεται το περιβάλλον τους. Πολλές φορές μιλούν για πράγματα μη αναμενόμενα για την ηλικία τους όπως κρίση για συναισθηματικές καταστάσεις («γιατί είσαι δυστυχισμένος;») ή μιλούν για τον αόρατο κόσμο σαν να είναι ένα με τον ορατό («σε έβλεπα απ΄ τον ουρανό και ήθελα να σε βοηθήσω»).

     Το παιδί ίντιγκο από μικρό παρουσιάζει τα ακόλουθα:

1. Ως μωρό κλαίει πολύ.
2. Δείχνει σεβασμό στη φύση.
3. Εκδηλώνεται σοφά δυσανάλογα με την ηλικία του.
4. Είναι υπερευαίσθητο.
5. Δείχνει ευαισθησία για τη διάθεση των άλλων.
6. Αντιδρά έντονα σε τρόφιμα.
7. Έχει έντονη αίσθηση της αδικίας και της κοροϊδίας.
8. Έχει ισχυρές προσωπικές πεποιθήσεις.
9.  Είναι δημιουργικό και αυθεντικό.
10. Έχει έντονη διαίσθηση.
11. Συμπεριφέρεται ζωηρά.
12. Είναι ονειροπόλο.
13. Εκδηλώνει αρρώστιες όπως άσθμα και έκζεμα.
14. Έχει παραψυχικές εμπειρίες όπως πχ ακούει φωνές, βλέπει όντα, κλπ.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

     Τα παιδιά ίντιγκο έχουν ορισμένες από τις ανωτέρω εκδηλώσεις ΟΧΙ όλες. Υπάρχουν ίντιγκο 1ης, 2ης και 3ης γενιάς. Έχει παρατηρηθεί ότι τα ίντιγκο 1ης γενιάς εμφανίστηκαν μετά το 1960, τα ίντιγκο 2ης γενιάς μετά το 1980 και τα ίντιγκο 3ης γενιάς μετά το 2000. Η εμφάνιση των ίντιγκο παιδιών γινόταν σύμφωνα με τον κύκλο των 19 ετών (αστρολογικός κύκλος που εξηγείται σε άλλο άρθρο περί αστρολογικών θεμάτων). Πριν την εμφάνιση των πρώτων ίντιγκο παιδιών είχε παρατηρηθεί η εμφάνιση των λεγόμενων "παιδιών της έκρηξης" που οι περισσότεροι ήσαν γονείς ίντιγκο παιδιών 1ης και 2ης γενιάς, γεννημένοι δηλαδή από το 1920 έως και το 1940. Τα "παιδιά της έκρηξης" ήσαν προσωπικότητες σπάνιες για το περιβάλλον τους που διέφεραν πάρα πολύ από τους υπόλοιπους ανθρώπους της γενιάς τους και έκαναν καινοτομίες τόσο στο πεδίο της επιστήμης ή του επαγγέλματος που ήσκησαν όσο και στο περιβάλλον το οικογενειακό και φιλικοκοινωνικό καθώς και πολιτικό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήσαν οι άγαμες μητέρες της εποχής που με δική τους απόφαση έμειναν εκτός γάμου να μεγαλώσουν μόνες τα παιδιά τους κρίνοντας ακατάλληλους τους πατεράδες των παιδιών τους, καθώς και οι γυναίκες που τόλμησαν να καταρρίψουν πρώτες τα επονομαζόμενα ανδρικά κάστρα δηλαδή επαγγέλματα που ήταν μόνο σε χέρια ανδρών.

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΑ

     Έχει παρατηρηθεί ότι τα γεγονότα που συμβαίνουν στον αστρικό χώρο πραγματοποιούνται ανά ορισμένο χρονικό διάστημα. Δύο είναι τα πλέον αξιοσημείωτα γεγονότα που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και έχουν επηρεάσει αρκετούς ερευνητές Αστρολόγους αλλά και Εσωτεριστές-Αποκρυφιστές. Είναι ο κύκλος των 26.000 ετών (συγκεκριμένα 25.780 έτη, όσο ακριβώς χρειάζεται ώστε ο άξονας της Γης να κινηθεί με πολύ αργό ρυθμό γύρω από τον άξονα της εκλειπτικής και να επανέλθει στην αρχική του θέση αφού κάνει μία πλήρη περιφορά) αλλά και ο κύκλος των 19 ετών (συγκεκριμένα 18 ετών και 11 μηνών, όσο ακριβώς χρειάζεται ώστε να διατρέξουν και τα 12 ζώδια οι Σεληνιακοί Δεσμοί), οι οποίοι έχουν μελετηθεί κατά την αρχαιότητα από διάφορους ερευνητές αλλά και φιλοσόφους. Οι Κινέζοι έδιναν ιδιαίτερη σημασία στον κύκλο των 19 ετών βασίζοντας τις έρευνές τους για τους καρμικούς κύκλους στη ζωή των ανθρώπων αλλά και για τους καρμικούς συσχετισμούς μεταξύ των ανθρώπων σε αυτούς τους κύκλους. Οι σύγχρονοι αποκρυφιστές ή ερευνητές του εσωτερισμού και οι σχολές της θεοσοφίας όχι μόνο έχουν επισημάνει την επίδραση του κύκλου των 26.000 ετών στην ανθρωπότητα αλλά και σε αυτόν βασίζουν την θεωρία των ανθρώπινων γενών (κάθε 26.000 χρόνια αλλάζουν κάποια βασικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων και για αυτό ισχυρίζονται ότι αλλάζουν οι γενιές) και αποκαλούν τη νέα γενιά των ανθρώπων (της νέας 26.000ετίας) έκτη φυλή ή πύρινη γενιά ή ίντιγκο (από το χρώμα της αύρας τους). 

 

  ΑΓΓΕΛΟΙ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ

ΑΓΓΕΛΟΙ 

                Οι άγγελοι είναι και αυτοί δημιουργήματα του Θεού και ανήκουν στην αόρατη κτίση. Είναι πνευματικά όντα αρχαιότερα του υλικού κόσμου. Η μία φύση ή ουσία των αγγέλων καθαρά πνευματική, είναι κι αυτή μυριοϋπόστατη. Γι’ αυτό μιλάμε για πλήθος αγγέλων. Αν και ανήκουν στον πνευματικό κόσμο είναι κατώτεροι από το Θεό και ανώτεροι από τον άνθρωπο, μιας και στερουνται της υλικής ανθρώπινης φύσεως, που περιορίζει τον άνθρωπο. «Είναι πνεύματα λειτουργικά εις διακονίαν αποστελλόμενα» Εβρ. Α΄ 14, παρατηρεί η Αγία Γραφή. Δηλαδή είναι πνεύματα υπηρετικά, που αποστέλλονται από το Θεό για κάποιο συγκεκριμένο σκοπό. 

Η ΟΥΡΑΝΙΑ ΙΕΡΑΡΧΙΑ 

                Η Ουράνια Ιεραρχία ή Ιερή Τάξη Αγγέλων είχε αρχικά καταγραφεί από τον Ψευδοδιονύσιο τον Αρεοπαγίτη κατά τον Ε΄ αιώνα. Αναφέρεται ότι ο Ψευδοδιονύσιος μελέτησε το Βιβλίο του Ενώχ καθώς και πολλές άλλες εβραϊκές και χριστιανικές γραφές, σε μια προσπάθεια να βάλει σε μια τάξη την ιεραρχία των αγγέλων. Έτσι κατέληξε σε εννέα (9) τάγματα «ευλογημένων» Αγγέλων τα οποία είναι κατανεμημένα σε τρεις (3) τρίχορες ιεραρχίες. 

Πρώτη 3άδα: 1. Σεραφείμ, 2. Χερουβείμ, 3. Θρόνοι.

Δεύτερη 3άδα: 1. Εξουσίες, 2. Κυριότητες, 3. Δυνάμεις.

Τρίτη 3άδα: 1. Αρχές, 2. Αρχάγγελοι, 3. Άγγελοι.

 Οι χοροί της πρώτης 3άδας αποτελούνται από τους αγγέλους που βρίσκονται πάντα ενώπιον του Θεού. Είναι γνωστοί και ως «οι πιστοί άγγελοι του Θεού». Σύμφωνα με τον Άγιο Θωμά οι άγγελοι αυτοί δεν κατεβαίνουν ποτέ στη Γη.

Οι χοροί της δεύτερης 3άδας αποτελούνται από τους αγγέλους που οργανώνουν και μεσολαβούν. Ασχολούνται περισσότερο με το σύμπαν παρά με τους ανθρώπους, αλλά βοηθούν στη Γη όταν κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο.

Οι χοροί της τρίτης 3άδας αποτελούνται από τους αγγέλους που ασχολούνται περισσότερο με τη ζωή στη Γη.

Ο συνολικός αριθμός των Αγγέλων είναι απροσμέτρητος και ανυπολόγιστος. Ο προφήτης Δανιήλ είδε σε όραμά του Τον: «παλαιόν των ημερών» να κάθεται σε πύρινο θρόνο και γύρω Του αναρίθμητες στρατιές αγγέλων: «χίλιαι χιλιάδες ελειτούργουν αυτώ και μύριαι μυριάδες παρειστήκεισαν αυτώ». Στη γέννηση του Χριστού αναφέρεται ότι: «εγένετο…πλήθος στρατιάς ουρανίου αινούντων τον Θεόν» (Λουκ. 2:13). Όταν στην Γεσθημανή ο απόστολος Πέτρος έκοψε με μαχαίρι το αυτί του Μάλχου ο Κύριος του είπε πώς αν ήθελε να μην συλληφθεί θα μπορούσε ν΄ αντιπαρατάξει στον βάρβαρο όχλο: «πλείους ή δώδεκα λεγεώνας αγγέλων» (Ματθ. 26:53) και στην Αποκάλυψη του ευαγγελιστή Ιωάννη αναφέρεται ότι είδε και άκουσε μία αγγελική χορωδία γύρω από το θρόνο του Θεού που ο αριθμός των μελών της ήταν: «μυριάδες μυριάδων και χιλιάδες χιλιάδων».

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ 

              Τα Πνεύματα-Οδηγοί (καθοδηγητές) είναι άνθρωποι που έχουν πεθάνει και έχουν φτάσει – ως ψυχές – σε υψηλό πνευματικό επίπεδο. Στην πνευματική τους αυτή ζωή συνεχίζουν να ενδιαφέρονται για τα πράγματα στη Γη και για τους ανθρώπους και τη ζωή. Έτσι βοηθούν και καθοδηγούν και συμβουλεύουν όποιον άνθρωπο χρειάζεται τις υπηρεσίες τους.

               Οι Πνευματικοί Οδηγοί ενδιαφέρονται κυρίως για την πνευματική ανάπτυξη των ανθρώπων και γι΄ αυτό βοηθούν όποιον άνθρωπο είναι έτοιμος να δεχτεί αυτήν την βοήθεια για να προχωρήσει στην πνευματική του εξέλιξη. 

                Οι Πνευματικοί Οδηγοί είναι φίλοι και συμπαραστάτες χωρίς να κρίνουν γιατί έχουν αποκτήσει τη σοφία των προτέρων λαθών τους και έτσι γνωρίζουν ότι το παρόν λάθος ενός ανθρώπου θα εξελιχθεί σε γνώση. Όμως εάν ένας άνθρωπος ανοίξει την καρδιά του στην επικοινωνία με τον ή τους Πνευματικούς Οδηγούς του, θα νιώσει ότι  οι Πνευματικοί Οδηγοί ανησυχούν, αγαπούν, υποστηρίζουν και μάλιστα με μεγάλη αφοσίωση και ότι προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες πρόθυμα και σε κάθε περίπτωση και μάλιστα προσπαθούν να βοηθήσουν και να συμπαρασταθούν ή να καθοδηγήσουν με όσες γνώσεις έχουν εφοδιαστεί από την προηγούμενη ένσαρκη ζωή τους.

                Συνήθως Πνευματικός Οδηγός γίνεται ένα νεκρός συγγενής ή ένας άνθρωπος με τον οποίο είχαμε ισχυρή σχέση, βαθιά και ειλικρινή και με αισθήματα (όχι μόνο αγάπης, έρωτα αλλά και αφοσίωσης, εκτίμησης, θαυμασμού κλπ). Όμως έχει σημειωθεί η παρουσία Πνευματικών Οδηγών που δεν είχαν άμεση σχέση με τον άνθρωπο τον οποίο καθοδηγούσαν και αυτό συμβαίνει συχνά όταν ένας άνθρωπος ασχολείται με ορισμένο αντικείμενο (επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά) ή με μια κατάσταση και ο Πνευματικός Οδηγός ή οι Πνευματικοί Οδηγοί που τον βοηθούν έχουν τη συγκεκριμένη αναγκαία γνώση. Κατά τη διάρκεια της ζωής του ένας άνθρωπος μπορεί να έχει έναν Πνευματικό Οδηγό αλλά και πληθώρα Οδηγών. Αυτό εξαρτάται από τα γεγονότα της ζωής του και τη σχέση του ανθρώπου με τον πνευματικό τρόπο ζωής και την επιθυμία του για πνευματική πρόοδο.

                Ορισμένοι Πνευματικοί Οδηγοί καθοδηγούν βάσει των ταλέντων και των ικανοτήτων τους που είχαν αναπτύξει όταν ήταν εν ζωή. Έτσι έχει παρατηρηθεί, πολύ συχνά μάλιστα, ότι αρκετοί καλλιτέχνες ή επιστήμονες έχουν αρκετούς Πνευματικούς Οδηγούς ή έναν πολύ σημαντικό (ικανό ή με ιδιαίτερα χαρίσματα) όταν ήταν εν ζωή.

ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ

        Τα ονόματα που δίνονται είτε μέσω βαπτίσεως είτε κατά δήλωση των γονέων στα παιδιά θα πρέπει, κατά την άποψή μου, να επιλέγονται με κριτήριο την προσωπικότητα του παιδιού και όχι την παράδοση (ονόματα παππούδων και γιαγιάδων). Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά θα πρέπει να ονοματοδοτούνται ή να βαπτίζονται μετά τα τέσσερά τους χρόνια, αφότου δηλαδή παρέλθει το χρονικό διάστημα διαμορφώσεως της προσωπικότητάς τους.

       Αυτό βέβαια δεν είναι εφικτό ούτε σε ισχυρά θρησκευόμενες χώρες ούτε και σε χώρες που τα ονόματα δίνονται κατά δήλωση των γονέων. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν μπορεί ένας άνθρωπος να είναι ανώνυμος μέχρι τα τέσσερα χρόνια του. Συνεπώς, όταν έρχεται η ώρα να δοθεί το όνομα του παιδιού καλό θα είναι οι γονείς να συνυπολογίζουν την αριθμολογική ερμηνεία του ονόματος που θέλουν να δώσουν στο παιδί τους, ούτως ώστε να προσεγγίζει όσο το δυνατόν περισσότερο στα στοιχεία της προσωπικότητας που έχουν αρχίσει να αναδύονται αλλά και στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και του χαρακτήρα που θέλουν να δημιουργήσουν οι γονείς.

      Γι' αυτό το λόγο στο παρόν κείμενο θα σας δώσω μερικές πληροφορίες και παραδείγματα σε σχέση με την ερμηνεία των ονομάτων, ώστε να γίνει αντιληπτό πώς λειτουργεί σε σχέση με την ονοματοδοσία.

     Σύμφωνα με την Πυθαγόρεια Αρμονική Αριθμοσοφία βάση της οποίας μελετάμε την ονοματολογία στον αριθμό - 1 - θα αναφέρουμε το όνομα Αθανάσιος και το όνομα Αναστασία. Και στα δύο αυτά ονόματα προσδίδεται η ικανότητα της ηγεσίας, η αποφασιστικότητα, απότομα ξεσπάσματα θυμού και δυναμισμός. Εάν παρατηρήσετε στο περιβάλλον σας άτομα με αυτά τα ονόματα έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά.

    Το επόμενο όνομα που σας δίνω σαν παράδειγμα είναι το όνομα Βασιλική που σύμφωνα με την ως άνω μέθοδο δίδει τον αριθμό - 2 - και προσδίδει στο άτομο καλοσύνη αλλά και αναποφασιστικότητα. Εάν έχετε συναντήσει άτομα με αυτό το όνομα θα έχετε διαπιστώσει ότι είναι καλοσυνάτα άτομα αλλά  δεν αποφασίζουν εύκολα.

     Το επόμενο όνομα που θα μελετήσουμε είναι το όνομα Αικατερίνη το οποίο μας δίδει τον αριθμό - 3 - και ακόμα και στην περίπτωση που έχει αλλάξει στα συνήθη και πλέον πολυχρησιμοποιημένα υποκοριστικά, παρόλα αυτά, η επήρεια του αριθμού - 3 - διατηρείται και στα υποκοριστικά ώστε να προσδώσει το χαρακτηριστικό της επικοινωνίας που παρατηρείται σε αυτά τα άτομα.

    Με τον αριθμό - 4 - εμφανίζονται άτομα σταθερού χαρακτήρα που επάνω τους μπορούμε να βασιστούμε όπως για παράδειγμα το όνομα Νικόλαος. Στο περιβάλλον σας θα έχετε διαπιστώσει άτομα με αυτό το όνομα τα οποία ακολουθούν σταθερή πορεία στη ζωή τους ακόμα και από την αρνητική πλευρά της, δηλαδή είναι άτομα τόσο σταθερά που δεν αλλάζουν εύκολα συνήθειες, περιβάλλον, νοοτροπία.

     Το όνομα Γεώργιος  δίδει τον αριθμό - 5 - και προσδίδει στον άνθρωπο μία πιο τολμηρή, πιο επαναστατική, πιο ριψοκίνδυνη συμπεριφορά αλλά και άρνηση να ακούει συμβουλές. Εάν παρατηρήσουμε στο περιβάλλον μας όσα άτομα γνωρίζουμε με το όνομα Γεώργιος θα διαπιστώσουμε ότι η πλειοψηφία τους είναι άνθρωποι που ρισκάρουν ακόμα και παράτολμα βήματα να κάνουν και συνήθως δεν ακούν τις συμβουλές των γύρω τους (αρκετοί με το όνομα αυτό έχουν αποδείξει με την αυτοθυσία του τα προαναφερθέντα).

     Τώρα θα μελετήσουμε τα ονόματα Ιωάννης και Ιωάννα τα οποία είναι βασισμένα στην ίδια ρίζα - Ίων και δίδουν τον αριθμό - 6 -. Εάν παρατηρήσετε στο περιβάλλον σας κάθε Ιωάννης και κάθε Ιωάννα είναι άνθρωποι τρυφεροί που έχουν ανάγκη από τρυφερότητα. Επίσης στον αριθμό - 6 - συναντάμε τους καλούς υπαλλήλους οπότε ο Ιωάννης και η Ιωάννα έχουν τα προσόντα του καλού υπαλλήλου ήτοι συνεργασία, ευγένεια, συνέπεια, ομαδικό πνεύμα.

     Στον αριθμό - 7 - συναντάμε ονόματα που προσδίδουν στα άτομα καλλιτεχνικές τάσεις, ζωηρή φαντασία, τάση να μην αποκαλύπτουν τις σκέψεις τους και εσωστρέφεια. Ένα τέτοιο όνομα για παράδειγμα είναι το όνομα Βασίλειος.

     Τα ονόματα Μαρία, Παναγιώτης και Στέφανος είναι ονόματα που δίδουν τον αριθμό - 8 - και προσδίδουν στο άτομο επιχειρηματικές ικανότητες, αγάπη για τις ξένες γλώσσες και το εξωτερικό γενικά και  επιθυμία δημιουργίας άνετης ζωής. 

    Τέλος ο αριθμός - 9 - προσδίδει κύρος, σεβασμό, αξιοπρέπεια και εντιμότητα και αντιπροσωπευτικά ονόματα είναι Δέσποινα, Απόστολος, Σοφία και Τριαντάφυλλος. Θα έχετε διαπιστώσει αρκετές Σοφίες, Απόστολους, Δέσποινες, να έχουν τα στοιχεία που προαναφέραμε.

    Προς μελέτη και καλύτερη κατανόηση ας σκεφτούμε μαζί τα ονόματα σύγχρονων πολιτικών: Κωνσταντίνος Καραμανλής = αριθμός - 6 - άρα ένας άνθρωπος με χαρακτηριστική την τρυφερή του φύση.

    Γεώργιος Παπανδρέου = - 5 - και από τις τελευταίες κινήσεις του έχουμε όλοι μας διαπιστώσει ότι είναι ένας άνθρωπος που αναλαμβάνει ρίσκο και συνήθως δεν ακούει τους συμβούλους του.

    Αλέξης (Αλέξιος) Τσίπρας. Το όνομά του δίδει τον αριθμό - 9 - και έχει αποδειχθεί ένα άτομο αντάξιο εμπιστοσύνης, αξιοσέβαστο, σοβαρό και γι' αυτό σε μικρή ηλικία έγινε αρχηγός κόμματος.

    Αλέκα (Αλεξάνδρα) Παπαρήγα = -2 - , άρα ένα καλόκαρδο άτομο αλλά αναποφάσιστο [αναποφάσιστο και εκ θέσεως, λόγω του ότι ως μικρό κόμμα δεν μπορεί να πάρει κάποια πρωτοβουλία].

   Εδώ χρειάζεται να επισημάνουμε τη σημασία των χαϊδευτικών ονομάτων τα οποία απέχουν από το αρχικό όνομα όπως π.χ. το όνομα Παναγιώτα που έχει μετατραπεί σε Γιολάντα, στην περίπτωση αυτή ο αριθμός παραμένει ο ίδιος δηλαδή το - 8 - και τα χαρακτηριστικά τα ίδια παρά τη ακουστική διαφορά από το αρχικό όνομα στο χαϊδευτικό, ενώ από το όνομα Μαρία έχουμε ένα πολύ συνηθισμένο χαϊδευτικό το Μάρω και η Μαρία από - 8 - μετατρέπεται σε - 6 -. Τα δύο προηγούμενα παραδείγματα δεν επιφέρουν αρνητική επίπτωση ή η επίδρασή τους είναι πολύ μικρή ενώ αν ένα άτομο έχει ως όνομα για παράδειγμα το όνομα Αγλαΐα το οποίο θα προσδώσει στο άτομο τα χαρακτηριστικά του αριθμού - 1-, αρκετά χρήσιμα για να διοικήσει π.χ. μια επιχείρηση, και σαν χαϊδευτικό δοθεί το όνομα Λίτσα τότε αυτό το άτομο θα είναι μεν πιο καλόψυχο αλλά δεν θα γίνει ποτέ ένας ηγέτης. 


Τηλ. 210 3818035, κινητό: 6984489123, Fax: 2107567833. Αλληλογραφία: Οδυσσεία (Πάλλας). Πλ. Κάνιγγος 2, 10677 Αθήνα Αθήνα. Ε-mail:

Astrology, fortune teller, Αστρολογία, χαρτομαντεία, καφεμαντεία, Ταρώ, θεραπεύτρια Ρέϊκι